Korma
Een snelle groentenkorma met pittige falafel.
- Voor 3 personen.
- Geschikt voor omnivoren, vegetariërs en veganisten.
Boodschappen
- 75 gram rijst per persoon
- 50 gram currypasta voor korma (bijvoorbeeld die van Asian Home Gourmet, te koop bij de toko) en een 400 ml blik fair trade kokosmelk
- 1 schaal pittige falafel (AH)
- 1 el olijfolie
- 1 zoete bataat
- 200 gram tuinerwtjes uit de diepvries
- Peper, zout
Keukengerei
- Grote pan
- Pan om de rijst in te koken
- Pan om de bataat in te koken
- Snijplank + koksmes
- Dunschiller
Bereidingswijze
- Kook de rijst in 10 minuten gaar. Giet af en laat nog 10 minuten met het deksel op de pan staan.
- Schil de bataat met de dunschiller en snijd in blokjes. Snipper de ui.
- Kook de blokjes bataat in een pan ruim water tot ze zacht zijn: dit duurt ongeveer 10 minuten. Voeg 3 minuten voor het einde de tuinerwtjes toe.
- Bak de falafel in de olijfolie en zet apart.
- Fruit de ui in een eetlepel olie. Voeg de currypasta toe en roerbak een paar minuten.
- Als de currypasta lekker begint te geuren, voeg je de kokosmelk toe. Laat dit 10 minuten sudderen tot een mooie korma-saus.
- Voeg de bataat en tuinerwtjes toe aan de saus. Laat dit alles een paar minuten goed doorwarmen. Breng alles eventueel nog op smaak met wat zout en peper.
- Serveer de kormasaus met de rijst en falafel.
Variaties
- Laat de falafel weg, maar serveer 1 gekookt eitje per persoon bij de korma.
- Deze korma is ook lekker met blokjes aardappel (ipv bataat) en gekookte bloemkool.
- Serveer de korma met seroendeng, gehakte amandelen of kokossnippers.