Vegetarische herfstsalade met peer en noten
De vega-vriendelijke variant van mijn herfstsalade met fruit en noten. Eet ‘m los of met stokbrood en een lekker kaasje.
- Voor omnivoren en vegetariƫrs.
- Hoofdgerecht voor 2 personen.
Boodschappen
- 1 zak slamelange a 100 gram (ik gebruikte een rucola-ijsbergsla-mix)
- 2 handperen
- 2 handen pepitamix (of gemengde noten)
- 1 doos champignons (a 250 gram)
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram geraspte pecorino
Keukengerei
- Slaschaal
- Koekenpan voor de champignons
Bereidingswijze
- Snijd de champignons doormidden en bak ze in wat roomboter of olijfolieĀ tot ze vocht beginnen af te geven.
- Maak de peren schoon en snijd ze in blokjes.Ā Doe de slamix in een schaal. Voeg de blokjes peer, pepitamix, geraspte kaas en de champignons toe aan de salade.
- Maak een dressing van de balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout. Schenk de dressing over de salade en hussel alles goed door elkaar.