De vega-vriendelijke variant van mijn herfstsalade met fruit en noten. Eet ‘m los of met stokbrood en een lekker kaasje.

  • Voor omnivoren en vegetariĆ«rs.
  • Hoofdgerecht voor 2 personen.

Boodschappen

  • 1 zak slamelange a 100 gram (ik gebruikte een rucola-ijsbergsla-mix)
  • 2 handperen
  • 2 handen pepitamix (of gemengde noten)
  • 1 doos champignons (a 250 gram)
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram geraspte pecorino

Keukengerei

  • Slaschaal
  • Koekenpan voor de champignons

Bereidingswijze

  1. Snijd de champignons doormidden en bak ze in wat roomboter of olijfolieĀ tot ze vocht beginnen af te geven.
  2. Maak de peren schoon en snijd ze in blokjes.Ā Doe de slamix in een schaal. Voeg de blokjes peer, pepitamix, geraspte kaas en de champignons toe aan de salade.
  3. Maak een dressing van de balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout. Schenk de dressing over de salade en hussel alles goed door elkaar.