Stoofpeertjes in zwartebessensaus
Stoofpeertjes: deze klassieker maak je zelf. Eet ze warm als ze net uit de pan komen, serveer met roomijs voor een heerlijk toetje of gebruik ze in een salade!
- Alle voedselovertuigingen kunnen meegenieten van stoofpeertjes. Hoera!
- Bron: Dit recept is een beetje van Bas en een beetje van Albert Heijn
Boodschappen
- 6 stoofpeertjes
- 250 mlĀ zwarte bes-bosbessensap
- 100 ml water
- 60 gram rietsuiker
- 1 kaneelstokje
Keukengerei
- Grote braadpan
- Geduld
Bereidingswijze
- Schil de stoofpeertjes en verwijder met een scherp mesje het harde puntje aan de onderkant. Zet ze rechtop in de pan.
- Vul de pan met bessensap en water, suiker en het kaneelstokje.
- Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat minstens 2 uur zachtjes stoven.