Spinazietaart
Een eenvoudige, vegetarische spinazietaart. Erg geschikt als bijgerecht bij verse frietjes.
- Voor omnivoren en vegetariërs.
- Bijgerecht voor 4 personen.
Boodschappen
- 750 gram deelblokjes spinazie a la crème
- 10 plakjes bladerdeeg
- 4 eieren
- 1 groot blik mais
- Roomboter voor invetten
Keukengerei
- Springvorm of ovenschaal
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking zodat ze kunnen ontdooien.
- Ontdooi de spinazie in een pannetje of in de magnetron. De spinazie hoeft niet volledig warm te zijn: het gaat erom dat de deelblokjes ontdooid zijn zodat je het goed kan mengen met de andere ingrediënten.
- Giet het blikje mais af en roer de maiskorrels door de spinazie.
- Vet een springvorm in met roomboter en bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg.
- Stort het spinaziemengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad, bijvoorbeeld met een lepel.
- Breek 4 eieren in een kom en kruid met wat zout en peper. Stort het ei-mengsel bovenop de spinazie, zodat dit in de oven tot een mooie omelet kan vormen.
- Zet de vorm 30-40 minuten in de oven.
- Serveer met frietjes en een snelle salade.