Spinaziestoof
Een lichte, gezonde maaltijd van rijst met verse spinazie in tomatensaus en de kruidige smaak van balsamico-azijn.
- Voor 3 personen (als je de rijst weglaat: voor 2 personen)
- Geschikt voor veganisten.
Boodschappen
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 zak (400 gram) verse spinazie
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 groot blik (200-300 gram) kikkererwten
- 75 gram rijst per persoon
- Balsamico-azijn
- Komijn, peper, zout
- Optioneel: hüttenkäse, feta of creme fraiche
Keukengerei
- Wok of anderszins grote pan (het liefst met deksel)
- Pan om de rijst in te koken
Bereidingswijze
- Kook de rijst gaar. Volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui en bak deze in wat olijfolie.
- Giet de kikkererwten af. Voeg de kikkererwten en de tomatenblokjes toe aan de pan met ui. Maak het tomaatmengsel goed warm en laat het een paar minuten pruttelen.
- Zet het vuur laag. Leg nu twee handjes spinazie op het tomaatmengsel, door dit goed door elkaar en laat de spinazie slinken. Dit kosten ongeveer een minuutje. Als je tussendoor de deksel op de pan doet, gaat het slinken sneller. Herhaal dit tot alle spinazie is geslonken.
- Breng de stoof op smaak met zout, peper, komijn en balsamico-azijn.
- Serveer het spinaziemengsel met rijst. Je kan er ook hüttenkäse, creme fraiche of blokjes feta bij serveren.
One Comment