Sorbetijs van sinaasappel
Episch sorbetijs met geconcentreerde sinaasappelsmaak. Bijna te simpel en straightforward om op te schrijven — maar ik doe het toch maar.
- Voor vegans, vegetariërs en omnivoren.
- Let op: dit recept vereist een ijsmachine
- Voor ongeveer 500-750 ml ijs.
- Bron: Bas
Boodschappen
- 175 gram suiker
- 500 ml sinaasappelsap
- 1 sinaasappel
Keukengerei
- 1 klein pannetje
- rasp
- fijne zeef
- ijsmachine
Bereidingswijze
- Boen de sinaasappel schoon, en rasp de schil met een fijne rasp. Voor dit recept gebruiken we 4 eetlepels geraspte sinaasappelschil.
- Giet 175 ml van het sinaasappelsap in een kleine pan en voeg 175 gram suiker toe. Verwarm dit mengsel op laag vuur. Blijf roeren totdat de suiker volledig is opgelost.
- Roer vier eetlepels geraspte sinaasappelschil door het suiker-sinaasappelsapmengsel. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
- Voeg de resterende sinaasappelsap toe aan het afgekoelde mengsel en roer goed door elkaar.
- Giet het mengsel door een fijne zeef om alle stukjes eruit te filteren.
- Giet het gezeefde mengsel in een ijsmachine, en volg verder de instructies van de ijsmachine om sorbetijs te maken.