Hoera, online kookboek Mosterdgeel is nu ook geschikt voor mobiele telefoons! šŸŽ‰

Wortelsoep met honing en gember

Een veganistische wortelsoep met zoete bataat en prei, met een vleugje kokos.

Boodschappen

Keukengerei

Bereidingswijze

  1. Maak de prei en wortel schoon en snijd zeĀ in grote stukken van 5 cm. SchilĀ de gember.Ā Hak de sjalot en gember fijn.
  2. Verwarm wat olijfolie in de soeppan. Voeg de gember, sjalot, honing en het paprikapoeder toe. Bak dit 5 minuten, tot de sjalot glazig ziet en het mengsel lekker geurt.
  3. Doe de stukken wortel en prei in de pan en bak dezeĀ kort mee.
  4. Voeg nu de groentenbouillon toe en laat de soep zachtjes koken tot jeĀ met een vorkĀ makkelijk in de wortel kan prikken.
  5. Pureer de soep met de staafmixer.
  6. Voeg de soyaroom en jus dā€™orange toe en verwarm de soep nog even goed.

Serveertip

Roer wat garnering door de soep vlak voor je ā€˜m opdient, zoals chilivlokken, een lepel creme fraiche, stukjes zachte geitenkaas, mais, of pompoenpitten. Ook lekker voor erbij: verse ciabatta/foccacia en rode pesto, soepstengels, en droge worst.


decorative figure