Wortelsoep met honing en gember
- Voor omnivoren, vegetariƫrs en veganisten.
- Hoofdgerecht voor 4 personen.
- Bron: dit is een variant op de overheerlijke wortelsoep van Vegadutchie
Boodschappen
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 gram winterwortel
- 1 prei
- 1 sjalot of rode ui
- 750 ml groentenbouillon
- 1 scheut jus dāorange
- 6 eetlepels (soya)room
- 1 theelepelĀ paprikapoeder of paprika pikant
- 1 eetlepel honing
- 1 inch gember
Keukengerei
- Grote soeppan
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Maak de prei en wortel schoon en snijd zeĀ in grote stukken van 5 cm. SchilĀ de gember.Ā Hak de sjalot en gember fijn.
- Verwarm wat olijfolie in de soeppan. Voeg de gember, sjalot, honing en het paprikapoeder toe. Bak dit 5 minuten, tot de sjalot glazig ziet en het mengsel lekker geurt.
- Doe de stukken wortel en prei in de pan en bak dezeĀ kort mee.
- Voeg nu de groentenbouillon toe en laat de soep zachtjes koken tot jeĀ met een vorkĀ makkelijk in de wortel kan prikken.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Voeg de soyaroom en jus dāorange toe en verwarm de soep nog even goed.
Serveertip
Roer wat garnering door de soep vlak voor je ām opdient, zoals chilivlokken, een lepel creme fraiche, stukjes zachte geitenkaas, mais, of pompoenpitten. Ook lekker voor erbij: verse ciabatta/foccacia en rode pesto, soepstengels, en droge worst.