Hoera, online kookboek Mosterdgeel is nu ook geschikt voor mobiele telefoons! 🎉

Verse rode kool

Dit is het recept dat ik gebruik om verse rode kool te bereiden: ik stoof de rode kool in roomboter en druivensap. Mjam mjam mjam!

Boodschappen

Keukengerei

Bereidingswijze

  1. Haal de buitenste bladeren van de rode kool. Snijd de stronk eraf, hak de kool in vieren en snijd deze kwarten in kleine reepjes.
  2. Schil de appels en snijd ze in blokjes van 3 bij 3 cm.
  3. Smelt de roomboter in de pan en roer de suiker erdoor heen. Doe de rode kool, kruidnagelen, rozijnen, het kaneelstokje en druivensap erbij. Breng dit aan de kook.
  4. Draai het vuur lager. Doe de appelblokjes in de pan, roer alles goed om en laat de rode kool in 45 minuten gaar stoven.

Serveersuggesties

Je kan de rode kool gebruiken om deze heerlijke ovenschotel met peer en rookworst te maken!


decorative figure