Hoera, online kookboek Mosterdgeel is nu ook geschikt voor mobiele telefoons! 🎉

Korma

Een snelle groentenkorma met pittige falafel.

Boodschappen

Keukengerei

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst in 10 minuten gaar. Giet af en laat nog 10 minuten met het deksel op de pan staan.
  2. Schil de bataat met de dunschiller en snijd in blokjes. Snipper de ui.
  3. Kook de blokjes bataat in een pan ruim water tot ze zacht zijn: dit duurt ongeveer 10 minuten. Voeg 3 minuten voor het einde de tuinerwtjes toe.
  4. Bak de falafel in de olijfolie en zet apart.
  5. Fruit de ui in een eetlepel olie. Voeg de currypasta toe en roerbak een paar minuten.
  6. Als de currypasta lekker begint te geuren, voeg je de kokosmelk toe. Laat dit 10 minuten sudderen tot een mooie korma-saus.
  7. Voeg de bataat en tuinerwtjes toe aan de saus. Laat dit alles een paar minuten goed doorwarmen. Breng alles eventueel nog op smaak met wat zout en peper.
  8. Serveer de kormasaus met de rijst en falafel.

Variaties


decorative figure