Hoera, online kookboek Mosterdgeel is nu ook geschikt voor mobiele telefoons! 🎉

Vegan Hackathon Bowl

Deze vegan bowl at ik op de AI Hackathon in Amsterdam in 2023.

Voor 4 personen. Voor omnivoren, vegetariers en veganisten. Bron: de geweldige catering op AI Hackathon Amsterdam in 2023 van de familie Prins.


Ingredienten:

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 20 graden.
  2. Zet de zwarte rijst op in ruim water en laat 30 minuten koken
  3. Snijd de pompoen in blokjes. Snijd 1 ui in grove stukken. Pel de teentjes knoflook. Giet de kikkererwten af.
  4. Meng de pompoen, grof gesneden ui, kikkererwten, en knoflookteentjes met een flinke snuf kurkuma, paprikapoeder, 1 theelepel venkelzaad, 1 theelepel chipotlepasta, en 2 eetlepels olijfolie. Roer dit goed door zodat alle stukjes met kruiden en olie bedekt zijn.
  5. Stort de groenten op een bakplaat en doe dit 30 minuten in oven.
  6. Snijd de andere ui in dunne ringen.
  7. Zet de uienringen onder in een mengsel van azijn, water en suiker. Zet dit op een pitje en breng aan de kook zodat de suiker oplost. Zodra het kookt, zet je de pit weer uit en laat je alles afkoelen.
  8. Begin 10 minuten voor de groenten klaar zijn met het bakken van de oesterzwammen. Smelt een blokje (vegan) boter in een koekenpan en bak de oesterzwammen tot ze vocht af beginnen te geven.
  9. Sprenkel 2 theelepels soyasaus over de oesterzwammen en schep dit goed door elkaar.
  10. Serveer de groenten en oesterzwammen met veldsla, gerookte amandelen, de ingelegde uienringen, en lekkere (vegan) mayonaise.

decorative figure