Vegan Groene Klats
Voor 4 personen. Voor omnivoren, vegetariers en veganisten. Bron: Pol
Ingredienten:
- Gedroogde penne 400gr
- Verse spinazie of diepvriesspinazie, ongeveer 750 gram
- Ongezouten cashewnoten 200gr
- Zongedroogde tomaten 108gr
- Vegan spekjes 210gr
- Violife creamy alternatief voor roomkaas 60gr
- Geraspte kaas 200gr
Benodigdheden:
- Grote kookpan (voor de pasta)
- Grote koekenpan of wok (voor de saus)
- Vergiet (om pasta af te gieten)
- Snijplank
- Scherp mes (voor de zongedroogde tomaten)
- Houten lepel of spatel (om te roeren)
- Maatbeker of weegschaal
- Grote opscheplepel
- Serveerschaal of borden voor opdienen
Bereidingswijze:
- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd ondertussen de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
- Bak de vegan spekjes in een grote pan tot ze knapperig zijn.
- Voeg de spinazie in delen toe aan de pan en laat deze slinken.
- Roer de roomkaas en de stukjes zongedroogde tomaat door het spinazie-spekmengsel tot een romige saus ontstaat.
- Giet de pasta af en meng deze door de saus.
- Serveer de pasta en garneer met de geraspte kaas en cashewnoten.