Hoera, online kookboek Mosterdgeel is nu ook geschikt voor mobiele telefoons! 🎉

Tiramisu

Klassieke tiramisu. Door de opgeklopte eiwitten is dit een heerlijk luchtig toetje.

Boodschappen

Keukengerei

Bereidingswijze

  1. Meng de eierdooiers met 100 gram suiker en de eierdooiers in een mengkom. Klop met de mixer om te zorgen dat er geen klontjes meer in zitten.
  2. Klop de eiwitten samen met 25 gram suiker stijf in een hele schone schaal. Let op: als er vet bij de eiwitten komt, kan je ze niet meer opkloppen!
  3. Schep het opgeklopte eiwit voorzichtig door het mascarponemengsel heen.
  4. Meng likeur door de koffie.
  5. Doop de lange vingers een voor een in de koffie en bekleed hiermee de bodem van de tiramisu-schaal. Schep daarna een laag mascarpone over de lange vingers en bestuif het geheel met cacaopoeder.
  6. Herhaal dit tot de lange vingers en het mascarponemengsel op zijn. Eindig met een laag cacao.
  7. Zet de schaal met tiramisu minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.

decorative figure