Hoera, online kookboek Mosterdgeel is nu ook geschikt voor mobiele telefoons! 🎉

Salade met pastinaak en linzen

Wie zegt dat salades voor in de zomer zijn? Wacht maar tot je dit hebt geproefd! Dit is een salade die bestaat uit maar drie ingrediënten (veldsla, pastinaak en groene linzen) en een heerlijke dressing.

Boodschappen

Keukengerei

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd in stukjes van 2cm bij 2cm. Stort in een ovenschaal, gooi er twee eetlepels olie overheen en peper en zout naar smaak. Rooster dit 40 minuten in de oven.
  2. Doe de linzen, het halve uitje en een laurierblaadje in een pannetje. Zet de linzen net onder water en kook ze 30 minuten lang met het deksel op de pan.
  3. Maak de dressing: pers de knoflook uit met een knoflookpers. Roer de knoflook, olijfolie, citroensap, honing en mosterd door elkaar.
  4. Giet de linzen af en verwijder het laurierblaadje en het uitje.
  5. Maak een salade van de veldsla, pastinaak, linzen en de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met geraspte oude kaas.

decorative figure