Hoera, online kookboek Mosterdgeel is nu ook geschikt voor mobiele telefoons! 🎉

Roomijs met vanille, limoen en chilipeper

Mijn favoriete ijs van Signor Bastiano.

Boodschappen

Keukengerei

Bereidingswijze

  1. Snijd de peper in stukjes. Snijd de vanillepeul in de lengte door en schraap de zaadjes eruit. Rasp de schil van de limoen.
  2. Doe de melk, room, suiker, eierdooiers, vanillezaadjes en -peul, limoenrasp, en de stukjes peper in een steelpan. Verwarm op een laag vuur tot 82 graden. Laat het mengsel niet koken.
  3. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Het moet minstens 10 minuten trekken.
  4. Filter de vanillepeul, limoenrasp en peperstukjes uit de room/melk met een zeef.
  5. Stop het mengsel in je ijsmachine om er ijs van te maken. Volg hiervoor de instructies van je ijsmachine.

decorative figure