Hoera, online kookboek Mosterdgeel is nu ook geschikt voor mobiele telefoons! 🎉

Paddestoelen-notenpaté

Een goddelijk gerecht voor vegetariërs en omnivoren. Feestelijk en lekker! Goed geschikt als vegetarisch hoofdgerecht van het kerstdiner. Als je de paté laat afkoelen en in plakken snijd, heb je heerlijke vegaburgers.

Boodschappen

Keukengerei

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de rode uien heel fijn en bak in wat olie. Voeg daarna de fijngesneden paddestoelen toe en bak tot de paddestoelen vocht beginnen af te geven. Knijp de knoflook uit boven de pan en bak even mee. Breng het geheel op smaak met tijm en rozemarijn en eventueel de worchestersauce.
  3. Maak de wortel schoon en rasp deze grof. Meng in een beslagkom de eieren, geraspte wortel, verkruimelde of geschaafde kaas en peterselie.
  4. Maal de cashewnoten grof in een keukenmachine. Houd twee handen gehakte cashewnoten apart en meng de rest met het ei-wortel-mengsel.
  5. Meng de champignons met het ei-mengsel en breng op smaak met peper en zout.
  6. Vet de ovenschaal in met olie. Beleg de bodem van de schaal met de achtergehouden cashewnoot-kruimels. Schenk tenslotte met beslag in de ovenschaal. Duw het mengsel goed aan en strijk het glad.
  7. Bak de paté gaar in 45 minuten. Serveer warm of koud. Dit is heel lekker met gestoofde worteltjes in honingsaus en aardappel-knolselderij-puree.
    Noot: Als je de paté laat afkoelen kan je er mooie plakken van snijden.

decorative figure