Hoera, online kookboek Mosterdgeel is nu ook geschikt voor mobiele telefoons! 🎉

Snelle moussaka

Moussaka zonder vlees met gegrilde aubergine, aardappel, tomatensaus en kaassaus. Comfortfood ten top.

Boodschappen

Keukengerei

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de aardappels en snijd in plakken van 1 cm dik.
  3. Kook de plakken aardappels tot ze halfgaar zijn.
    Vastkokende aardappels: 15-20 mins, kruimige aardappelen: 10 minuten
  4. Snijd de aubergine in plakken van 1 cm dik.
  5. Grill de plakken aubergine 8 minuten (halverwege omkeren).
    Als je geen grillpan of ovengrill hebt kan je ze in (weinig!) olijfolie bakken tot ze gaar zijn.
  6. Maak in een sauspannetje de tomatensaus warm en breng op smaak met peper, zout en oregano.
  7. Meng de geraspte oude kaas door de kookroom.
  8. Vet de ovenschaal in met roomboter.
  9. Verdeel de helft van de aardappelplakken over de bodem van de schaal. Schep daarbovenop een deel tomatensaus, dan de aubergine, dan kaassaus. Deze lagen afwisselen tot de schaal vol is of de ingredienten op zijn.
  10. Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven.

decorative figure