Hoera, online kookboek Mosterdgeel is nu ook geschikt voor mobiele telefoons! 🎉

Misosoep

Ik ben al jaren fan van misosoep. De heftige zoute umami-smaak, zachte stukjes tofu en flinterdunne reepjes zeewier: heerlijk! Maar het was moeilijk om aan misosoep te komen, buiten Japanse restaurants en peperdure instant misosoep van de lokale toko. Tot ik op een filmpje van de Japanse YouTuber Kimono Mom zag hoe makkelijk het eigenlijk is om het zelf te maken.

Boodschappen

Keukengerei

Bereidingswijze

  1. Snijd de bosui in ringetjes. Snijd de silken tofu voorzichtig in blokjes van 1cm x 1cm. Doe de misopasta alvast in een kommetje.
  2. Maak bouillon van 500 ml water en het maggiblokje. Breng de bouillon aan de kook, en haal de pan daarna van de warmtebron.
  3. Voeg 1-2 eetlepels bouillon toe aan het kommetje met misopasta en roer dit goed door elkaar, zodat de miso helemaal oplost in de bouillon. Ik probeer miso-pasta niet te koken, want volgens het internet gaan dan de smaak en voedingsstoffen verloren. Doe het miso-bouillon mengsel nu terug in de pan met bouillon.
  4. Voeg de blokjes tofu en het zeewier toe aan de pan, en roer dit door elkaar. Roer voorzichtig, want zachte tofu gaat snel stuk.
  5. Verwarm de soep, maar zorg dat deze niet gaat koken. Het zeewier in de pan ontvouwt zich ondertussen.
  6. Serveer de soep in kommen. Roer vlak voor het serveren de fijngesneden bosui door de soep.

decorative figure