Snelle linzensoep
- Voor 3 personen.
- Geschikt voor vegetariƫrs en veganisten.
- Bron: Dit recept op smulweb en restaurant Ankara te Nijmegen.
Boodschappen
- 100 gram gedroogde rode linzen (rode splitlinzen mag ook)
- 750 ml groentenbouillon
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 klein blikje (16 gram) tomatenpuree
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Naar smaak: peper, chilipeper
Keukengerei
- Soeppan
- Koksmes + snijplank
Bereidingswijze
- Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Bak de ui en knoflook in wat olijfolie.
- Voeg de tomatenpuree en komijnpoeder toe en bak dit kort mee.
- Voeg de linzen en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook. Kook de soep tot de linzen zacht zijn. Dit duurt 15-30 minuten.
- Breng de soep op smaak met peper en chilipoeder.