Limoncello
- Voor iedereen die (terug)verlangt naar Italië!
- Maakt 1,5 liter likeur.
- Gebaseerd op verschillende recepten, onder andere van Janneke Vreugdenhil.
Boodschappen
- 0.5 liter drinkbare alcohol van 96%
- 1 liter bronwater
- 7 grote biologische citroenen
- 250 gram witte suiker
Keukengerei
- Rasp, kaasschaaf of dunschiller
- Weckpot, idealiter van meer dan 2 liter
- Zeef
- Pannetje om suiker-water in te maken
- Mooi glaswerk om je likeur in te bewaren
Bereidingswijze
-
Schil de citroenen. Probeer zo min mogelijk van het witte (bittere) stuk van de schil mee te pakken.
-
Schenk de alcohol in de weckpot en voeg de citroenschillen toe. Laat dit 30 dagen op een donkere plek staan. Schudt de pot af en toe.
-
Als het goed is, heeft de alcohol na 30 dagen een felle, gele kleur. Verwijder de citroenschillen uit de alcohol.
-
Maak suikerwater door 250 gram suiker op te lossen in 1 liter bronwater. Laat het suikerwater koud worden in de koelkast.
-
Schenk het suikerwater heel rustig bij de citroenalcohol en giet de limoncello in een mooie bewaarfles. Klaar!