Knolselderijsoep
- Voor 3 personen.
- Geschikt voor vegetariërs.
Boodschappen
- 1 ui
- Een halve knolselderij
- 200 ml kookroom
- 750 ml groentenbouillon
- Roomboter om in te bakken
- 1 el olijfolie
- 250 gram champignons
- Peper, zout
Keukengerei
- Koekenpan
- Soeppan
- Staafmixer
- Dunschiller
- Koksmes + snijplank
Bereidingswijze
- Schil de knolselderij en hak in blokjes.
- Snijd de champignons in stukjes.
- Snipper de ui en bak in olijfolie in de soeppan. Voeg de knolselderij toe en laat dit even meebakken.
- Voeg de bouillon en de kookroom toe en laat 15 minuten koken.
- Bak ondertussen in de koekenpan de champignons in roomboter. Kruid stevig met peper en zout.
- Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de paddestoelen toe en serveer in grote kommen.
Serveersuggestie
Serveer dit gerecht met toast met smeerkaas, katenspek of een lekkere tapenade.