Kaapse Raasdonders
- Voor 3 personen.
- Bevat rundvlees, dus dit recept is geschikt voor omnivoren.
Boodschappen
- Olijfolie
- Een grote pot veldertjes (360 gram)
- 1 schaal biologische runderchipolata’s (200-300 gram)
- 4 uien
- 1 kleine doos champignons
- 600 gram bistrokrieltjes
Keukengerei
- Een grote (braad)pan met deksel + spatel
- Een koekenpan voor de bistrokrieltjes
- Een keukenmes + snijplank
Bereidingswijze
- Snijd de uien in grove stukken.
- Snijd de champignons in stukken.
- Neem de braadpan. Braad met een eetlepel olijfolie de runderchipolata’s aan tot ze gaar zijn. Kijk op de verpakking hoe lang je ze moet bakken.
- Bak in een aparte koekenpan met wat olie de krieltjes tot ze gaar zijn. Blijf de krieltjes omscheppen om aanbakken te voorkomen.
- Als je chipolata’s gaar zijn, haal ze uit de pan en snijd ze in stukjes van 2 cm. Doe ze terug in de pan. Nu kan je de uien en stukken champignon erbij doen. Doe de deksel op de pan en laat braden tot de champignons geslonken zijn en vocht afgeven en de uien glazig zijn.
- Giet de veldertjes af.
- Doe de veldertjes in de pan erbij en warm nog drie minuten op.
Serveersuggesties
Serveren met bokbier en geraspte oude geitenkaas.