Hoera, online kookboek Mosterdgeel is nu ook geschikt voor mobiele telefoons! 🎉

Hartige pilaf met spinazie en pijnboompitten

Improvisatie-pilaf met allemaal willekeurige dingen die ik lekker vind: olijven, spinazie, rozijnen en pijnboompitten. De meergranenrijst geeft het gerecht extra bite.

Boodschappen

Keukengerei

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui en knoflook fijn. Bak in wat olijfolie tot de ui glazig is. Voeg het gehakt toe aan de pan. Bak het gehakt rul.
  2. Kook in een apart pan de meergranenrijst gaar in groentebouillon.
  3. Doe de pijnboompitten bij het gehakt in de pan en bak ze een paar minuten mee. Pas dat ze niet aanbranden. Voeg de tomatenblokjes en de rozijnen bij het gehakt.
  4. Doe een pluk verse spinazie in de pan. Wacht tot de spinazie geslonken is en voeg dan weer een pluk spinazie toe. Doe dit tot alle spinazie geslonken is.
  5. Hak de zwarte olijven fijn en doe ze bij de spinazie en het gehakt. Breng alles op smaak met zwarte peper.
  6. Giet de rijst af. Schep de rijst door het gehaktmengsel.

decorative figure