Hoera, online kookboek Mosterdgeel is nu ook geschikt voor mobiele telefoons! 🎉

Citroenrisotto met asperges

Mijn favoriete risotto-recept. Door de citroen en de knapperige asperges is dit een echte lente-risotto. Probeer in de koudere maanden het broertje van dit gerecht: de bospaddestoelenrisotto!

groene asperges

Boodschappen

Keukengerei

Bereidingswijze

  1. Rasp de citroen. Als je hele asperges gebruikt, snijd dan de houtige onderkant er vanaf, snijd de asperges in stukken van 4 cm en blancheer deze kort in kokend water.
  2. Hak de ui fijn. Verwarm de olie in de braadpan, bak het uitje glazig en voeg daarna de risottorijst toe. Schep de rijst door de pan en zorg dat alle korrels bedekt zijn met olie.
  3. Blus de rijst af met de witte wijn. Blijf goed roeren om te voorkomen dat de korrels aan de bodem van de pan blijven plakken.
  4. Als de wijn grotendeels is opgenomen door de rijst, voeg dan soeplepel voor soeplepel de groentebouillon toe, tot de rijstkorrels zacht zijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  5. Voeg de asperges, citroenrasp, citroensap, pecorino en roomboter toe en roer alles door elkaar. Verwarm alles nog een paar minuten.
  6. Breng alles op smaak met (verse) munt, tijm en zwarte peper.

decorative figure