Black Bean Chili
- Voor omnivoren, vegetariërs en veganisten.
- Hoofdgerecht voor 4 personen.
- Bron: Dit recept is een variant op de black bean chili van The Vegetarian Times.
Boodschappen
- 2 tenen knoflook
- 2 kleine uien
- 1 rode chilipeper
- 1 paprika
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blik zwarte bonen
- 1 blik kidneybonen
- 1 theelepel milde paprikapoeder
- 1 eetlepel oregano
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel gemalen korianderzaad
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel diced chipotle (optioneel)
- 1 hand verse koriander
- 1 blik mais
Keukengerei
- Grote pan
- Koksmes en snijplank
Bereidingswijze
- Snijd de uien, knoflook, paprika en chilipeper fijn. Vergeet niet de zaadjes uit de chilipeper te verwijderen — tenzij je van hele hete chili houdt.
- Verhit wat olie in een grote pan en bak de uien, knoflook, paprika en chilipeper tot de ui een beetje glazig wordt. Voeg een heel klein beetje (1-3 eetlepels) water toe. Zet daarna het vuur laag en laat alles met de deksel op de pan 15 minuten stoven.
- Voeg de kruiden toe (behalve de koriander) samen met de tomatenblokjes en de (afgegoten) bonen en mais. Laat nogmaals 15 minuten sudderen op middelhoog vuur.
- Roer vlak voor het serveren de fijngehakte koriander door de chili.
Serveersuggesties
Serveer deze chili met jalapeno-muffins, rijst, tortilla chips of tortilla’s met daarbij sour cream, fijngesneden ijsbergsla, verse tomaatjes, oude kaas, avocado en zelfgemaakte salsa!