Salade van rode biet
- Voor 2 personen.
- Ook geschikt voor vegetariërs en veganisten.
- Gebaseerd op dit recept.
Boodschappen
- 2 rode bieten
- 1 appel
- 3 eetlepels yoghurt of soyaroom
- 3 theelepels mierikswortelpasta (o.a. te koop bij de AH)
- 1 el fruitige azijn, eventueel gezoet met een theelepeltje suiker.
Keukengerei
- Slaschaal
- Pan voor de bietjes
- Koksmes + snijplank
Bereidingswijze
- Kook de bietjes in ruim water met een beetje zout en evt. een laurierblaadje in 40-60 minuten gaar.
- Schil de bietjes en snijd in kleine blokjes.
- Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
- Meng de appel en de blokjes biet in de slaschaal en giet er 2 eetlepels zoete azijn overheen. Roer het geheel goed door en laat dit 10 minuten intrekken.
- Meng de yoghurt met de mierikswortelpasta en breng verder op smaak met peper en zout. Pas op, de dressing kan erg heet worden door de mierikswortel.
- Meng de dressing door het bietenmengsel.
Serveersuggesties
Dit gerecht is lekker als vulling voor pitabroodjes met falafel.
Een andere mogelijkheid voor een vullende maaltijdsalade: voeg 100 gram geitenkaas toe en 200 gram gekookte linzen!