Herfstquinoa met appel en cranberries
Stiekem smaakt deze feestelijke salade een beetje naar appeltaart. Je kunt dit gerecht maken met quinoa, maar ook met rijst, speltcouscous of bulgur.
- Voor omnivoren, vegetariërs en veganisten
- Hoofdgerecht voor 2Â personen.
Boodschappen
- 200 gram quinoa
- 2 appels
- 2 zoete aardappels
- 2 eetlepels zonnebloemolie (of arachideolie)
- 2 handen hazelnoten (of gemengde noten)
- 2 handen cranberries (of rozijnen)
- 2Â eetlepels ahornsiroop
- kaneel, gemberpoeder, tijm
Keukengerei
- Oven
- ovenschaal
- saladeschaal
- pan voor de quinoa
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil de zoete bataat en snijd in blokjes. Doe de bataat in de ovenschaal en schenk er 2 eetlepels olie overheen. Breng op smaak met peper, zout en tijm en bak in 40 minuten knapperig.
- Snijd de appels in blokjes.
- Doe de quinoa in een schaal met de appel, noten en cranberries. Breng alles op smaak met kaneel, gemberpoeder en de ahornsiroop.
- Schep de bataat-blokjes door de salade.
Variaties
Je kan dit ook prima maken met een ander graan, zoals bulgur, speltcouscous of meergranenrijst. The sky is the limit. Als het maar een graan is met een beetje bite!