Hartige pilaf met spinazie en pijnboompitten
Improvisatie-pilaf met allemaal willekeurige dingen die ik lekker vind: olijven, spinazie, rozijnen en pijnboompitten. De meergranenrijst geeft het gerecht extra bite.
- Voor omnivoren.
- Hoofdgerecht voor 3 personen.
Boodschappen
- olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 350 gram gehakt
- 1 pak meergranenrijst (a 275 gram)
- 500 ml groentenbouillon
- 2 handen witte rozijnen
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 zak verse spinazie (a 300-450 gram)
- 1 blik tomatenblokjes
- 100 gram zwarte olijven
Keukengerei
- Grote braadpan
- Pan voor de rijst
Bereidingswijze
- Snijd de ui en knoflook fijn. Bak in wat olijfolie tot de ui glazig is. Voeg het gehakt toe aan de pan. Bak het gehakt rul.
- Kook in een apart pan de meergranenrijst gaar in groentebouillon.
- Doe de pijnboompitten bij het gehakt in de pan en bak ze een paar minuten mee. Pas dat ze niet aanbranden. Voeg de tomatenblokjes en de rozijnen bij het gehakt.
- Doe een pluk verse spinazie in de pan. Wacht tot de spinazie geslonken is en voeg dan weer een pluk spinazie toe. Doe dit tot alle spinazie geslonken is.
- Hak de zwarte olijven fijn en doe ze bij de spinazie en het gehakt. Breng alles op smaak met zwarte peper.
- Giet de rijst af. Schep de rijst door het gehaktmengsel.