Geitenkaas-sjalottentaart
De goddelijke sjalottentaart van Tim staat eindelijk op mosterdgeel. Dit gerecht maakt samen met een soepje vooraf, een salade ernaast en een toetje erna een feestelijke maaltijd.
- Voor omnivoren en vegetariërs.
- Hoofdgerecht voor 4 personen.
- Bron: Tim
Boodschappen
- roomboter voor invetten
- 1 blik croissantdeeg
- 1 netje sjalotten (a 400 gram)
- 4 eieren
- 1 beker slagroom (a 250 ml)
- 1 bol geitenkaas
- honing
- tijm
Keukengerei
- Springvorm of ovenschaal
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet de vorm in met roomboter en bekleed ‘m met het croissantdeeg.
- Maak de sjalotten schoon en snijd ze in de lengte doormidden. Bak ze in roomboter tot ze glazig zijn. Verdeel de sjalotten over de vorm.
- Verdeel de geitenkaas oven de sjalotten. Strooi naar smaak tijm en honing over de geitenkaas.
- Mix de eieren met de slagroom. Schenk dit over de sjalotten.
- Zet de vorm 30-40 minuten in de oven.