Eendencurry
Een pittige rode curry met eend en fruit.
- Geschikt voor omnivoren.
- Bron: Bas
Boodschappen
- 1 eetlepel olie
- Blue elephant red curry paste (70g)
- Twee eendenborsten (totaal ~400gr)
- Kokosmelk (400ml)
- Rode druiven (500gr)
- Klein blikje ananasschijfjes (~200gr)
- 250 gram cherrytomaatjes
- Vissaus (geen tot een paar eetlepels, naar smaak)
- Suiker (één eetlepel)
- Pandanrijst (400gr)
Keukengerei
- Pan voor rijst
- Braadpan
Bereidingswijze
- Snijd de eend in kleine stukjes. Maak de stukjes droog met keukenpapier. Laat een braadpan met olie heel heet worden. Bak de stukjes eend totdat ze rondom bruin zijn. (Dit duurt maar even.) Zet ze dan apart.
- Bereid de pandanrijst.
- Snijd de rode druiven in tweeën; de cherrytomaten in vieren en de ananasschuifjes in parten.
- Laat wat (wok)olie op een gemiddeld vuur warm worden en bak daarin de curry kort. Het is warm genoeg als er een sterke geur vanaf komt. Dan moet het nog een minuutje.
- Voeg de kokosmelk aan de curry toe en roer tot het is opgelost.
- Voeg de druiven, ananas, cherry-tomaatjes, suiker en vissaus toe en laat warm worden.
- Voeg net voor het opdienen de eend toe. Klaar!
Budgetversie
Voor de budgetversie gebruik je één eendenborst, en vervang je de druiven door een of twee handen witte rozijnen.
One Trackback
[…] maak bijvoorbeeld eendencurry met rozijnen in plaats van verse druiven. In de frambozen-wraps met geitenkaas substitueer ik […]