Chinese tonijnsalade
Wat doe je als je 6 blikjes tonijn in huis hebt die razendsnel op moeten? Juist, je maakt tonijnsalade. Vorig jaar deed ik veel met Chinees koken, dus ik heb een grote hoeveelheid smaakmakers van mijn lokale toko in de kast. Dit recept is het resultaat van een geslaagd fusion cooking experiment.
- Voor omnivoren.
Boodschappen
- 1 blikje tonijn
- 1/2 rode ui
- 4 theelepels Belgische mayonaise
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel soyasaus
- 1 theelepel Chinkiang rijstazijn
- 2 theelepels lao gan ma (crispy chili oil) (of naar smaak)
- peper
Keukengerei
- snijplank en koksmes
- grote kom
Bereidingswijze
- Laat de tonijn uitlekken. Snijd de rode ui heel fijn.
- Meng alle ingrediënten in een kom. Breng op smaak met peper, soyasaus en chili-olie.
- Lekker op brood, crackers en toastjes.