Chai masala
Een recept voor gloeiendhete chai masala die je van je kruin tot je tenen verwarmt van binnenuit.
- Voor 1 liter chai
- Voor omnivoren en vegetariers.
- Bron: geinspireerd op dit recept van The Hathi Cooks
Boodschappen
- 750 ml water
- 250 ml volle melk
- 2 theelepels Simon Levelt yogi classic of Yogi Tea Classic (een mengsel van gember, kaneel, kardemom, kruidnagel en zwarte peper)
- 2 theelepels losse zwarte thee, bijvoorbeeld Ceylon of Assam. Een theezakje werkt ook.
- 3 grote plakken verse gember
- 1/2 theelepel venkelzaad
- 1/2 theelepel zwarte peperkorrels
- 1/2 theelepel kardemomzaad of kardemompeulen
- 3 theelepels suiker
Keukengerei
- 1 pan
Bereidingswijze
- Plet en kneus de gember, venkelzaad, peperkorrels en kardemom, bijvoorbeeld met een vijzel, een deegroller of de achterkant van een mes.
- Gooi alle ingredienten in een pan, en breng het geheel aan de kook.
- Zodra de thee kookt, zet je het gas uit. Roer de chai goed door en laat 4 minuten trekken.
- Zeef de thee voor je ‘m opdient.