Betere tomaten-crèmesoep
Tomatencrèmesoep is snel en makkelijk comfortfood. Dit is een speciale variant op mijn basisrecept: met verse tortellini (of andere gevulde pasta) maken we er extra gevulde, feestelijke Italiaanse wontonsoep van.
- Geschikt voor omnivoren en vegetariërs.
- Voor 2 personen.
Boodschappen
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 rode peper
- 2 blikken tomatenblokjes of gepelde tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- 500 ml groentebouillon
- 100 gram verse gevulde pasta, zoals tortellini, perle of ravioli
- 100 ml slagroom
- 1-2 handen verse basilicum
- 1 theelepel suiker
- zwarte peper naar smaak
Keukengerei
- Pan van minstens 2 liter, voor de soep
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper fijn.
- Verhit de olijfolie in een pan. Fruit de ui, rode peper en knoflook.
- Voeg nu de blikken tomatenblokjes, tomatenpuree en de bouillon toe. Breng dit alles aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
- Voeg de suiker en basilicum toe en pureer de soep met de staafmixer.
- Voeg de pasta toe aan de soep, en laat dit nog 4 minuten zachtjes koken.
- Voeg daarna de slagroom toe en roer dit goed door de soep. Warm de soep voorzichtig op, zonder het te laten koken.
- Serveer de soep in soepkommen en maal er royaal zwarte peper over.