Karnemelkmuffins
Hartige muffins naar een recept van Heston Blumenthal. Erg lekker bij chili of andere hete gerechten.
- Voor 12 muffins.
- Bevat karnemelk, melk en eieren, dus dit recept is niet geschikt voor veganisten.
- Oorspronkelijk recept: “Cornbread Muffins” uit Heston at Home, door Heston Blumenthal.
Boodschappen
- 120 gram bloem
- 120 gram maismeel
- 16-20 gram bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 40 gram rietsuiker
- 2 eieren
- 240 gram karnemelk
- 100 gram melk
- 50 roomboter (en nog wat voor het invetten van de vormpjes)
- Jalapenopepers naar smaak, in kleine stukjes
Keukengerei
- Oven
- Beslagkom + iets om mee te roeren
- Weegschaal
- Muffin-tray (of zoals ik: muffinpapiertjes en koffiemokken)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe bloem, maismeel, bakpoeder, suiker en zout in de beslagkom. Goed mengen. In het midden een kuiltje maken.
- Meng de melk, karnemelk, eieren en gesmolten roomboter en giet in het kuiltje.
- Roer dit tot een mooie beslag met zo min mogelijk klontjes.
- Meng de stukjes peper door het beslag.
- Vul de muffinvormpjes tot een halve cm onder rand. Als je geen officiele muffintray hebt, kan je dit oplossen door muffin papiertjes in een (ingevette) koffiemok te zetten, en deze in de oven te plaatsen.
- Zet de muffins 20-30 minuten in de oven. Ik heb een kleine hetelucht-oven, en de muffins waren aanzienlijk beter na 25+ minuten.