Paddestoelenragout met croutons en ei
Een supermarkt- en budgetvriendelijke variant op het recept voor paddestoelenragout van Yottam Ottolenghi uit het kookboek Plenty.
- Voor omnivoren en vegetariërs.
- Hoofdgerecht voor 4 personen.
- Bron: dit is een variant op Ottolenghi’s mushroom ragout
Boodschappen
- 15 gram gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood)
- 500 gram paddestoelen
- 1/2 glas witte wijn
- 1 blokje paddestoelenbouillon
- 8 sneetjes (oud) brood
- 2 tenen knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 eieren
- 1 eetlepel tijm, 2 eetlepels dragon, 2 eetlepels peterselie
Keukengerei
- Pan voor de ragout
- Pan voor het bakken van de eieren
- Oven
Bereidingswijze
- Hak de porcini grof. Laat de porcini 15-30 minuten weken in 200-400ml kokend water.
- Maak croutons: snijd het brood in blokjes van 2x2cm en hussel dit in een ovenschaal met 2 eetlepels olijfolie, de uitgeperste teentjes knoflook en wat zout door elkaar. Doe de ovenschaal 15 minuten in de oven op 180 graden.
- Hak de paddestoelen grof en bak ze in wat olijfolie bruin.
- Doe de wijn, het bouillonblokje, de porcini, het water van de porcini en de kruiden in de pan. Laat alles lekker sudderen tot het vocht iets is ingekookt.
- Draai het vuur lager. Doe de sour cream of de creme fraiche in de pan, roer alles goed door elkaar en warm het resultaat voorzichtig op.
- Bak de eieren in een aparte pan. Je kan de eieren ook pocheren zoals in het oorspronkelijke recept.
- Serveer de ragout met een ei en een lading knoflookcroutons. Eet smakelijk!