Epische huzarensalade
De meeste mensen kennen deze klassieke salade van barbecues, waar het steevast wordt geserveerd naast koud stokbrood en aardappelsalade. Maar geen emmer supermarkt-huzarenprut kan op tegen zelfgemaakte huzarensalade. Maak dit recept en proef het verschil!
- Voor omnivoren. Als je de ham weglaat is het ook geschikt voor vegetariers.
- Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappen
- 500 gram krieltjes
- 1 winterpeen
- 225 gram tuinerwten uit de diepvries
- 3 eieren
- 6 grote augurken
- 2-3 eetlepels zilveruitjes
- 100 gram yorkham
- 1 granny smith appel
- 2 eetlepels kappertjes
- 5 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels wijnazijn
- 1 eetlepel mosterd
Keukengerei
- Pan voor de krieltjes en erwtjes
- hele grote salade-schaal
Bereidingswijze
- Snijd de krieltjes doormidden. Kook ze in 10-15 minuten gaar. Kook de tuinerwtjes in 5-8 minuten gaar. Kook de eieren hard en pel ze onder stromend koud water. Snijd ze in stukjes.
- Snijd de wortel, augurken en appel in stukjes van 1 cm bij 1 cm. Snijd de yorkham fijn.
- Doe de krieltjes, tuinerwtjes, eieren, wortel, augurken, appel, kappertjes en zilveruitjes alvast in de schaal.
- Maak een dressing van de mayonaise, wijnazijn en mosterd. Schenk de dressing over de salade.