Waldorfsalade
Eet deze frisse, snel te maken salade als het buiten lekker weer is. Serveer deze klassieker met stokbrood en lekkere kaasjes voor een snelle, lichte maaltijd.
- Voor omnivoren en vegetariërs.
- Voor 2 personen.
- Bron van inspiratie: de fantastische bleeksalade van groentewinkel Maters.
Boodschappen
- 5 stengels bleekselderij
- 75 gram rucolaslamelange
- 1 appel
- 1 blikje mandarijntjes op siroop
- 1 hand walnoten
- 2 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels volle yoghurt
- Peper, zout
Keukengerei
- Koksmes en snijplank
- Slabak
Bereidingswijze
- Schil de appel. Snijd de appel in blokjes van 1cm bij 1cm.
- Was de stengels bleekselderij en snijd ze in blokjes van 1 cm bij 1 cm.
- Maak de dressing. Meng de mayonaise en de yoghurt met wat peper en zout.
- Giet de mandarijntjes af.
- Combineer nu de slamelange met de bleekselderij, appel, walnoten en mandarijntjes. Giet de dressing erover heen.
- Serveer met warm stokbrood, kruidenboter of brie.