Stevige maaltijdsoep van pompoen. De soep is hartig door de frisse granny smiths en knapperige stukjes wortel. Ideaal om te eten met grof brood op een koude winteravond.

  • Voor 2 personen.
  • Voor veganisten, vegetariërs en omnivoren.
  • Dit is het nu-niet-meer-zo-geheime recept van Wouter Geraedts.

Boodschappen

  • 1 oranje pompoen
  • 1 winterwortel
  • 1 rode paprika
  • 2 sjalotjes
  • 2 granny smiths
  • 2 blokjes groentebouillon
  • peper, zout, tijm
  • creme fraiche (opt.)

Keukengerei

  • Een grote pan met deksel + spatel
  • Een keukenmes + snijplank
  • Staafmixer
  • Dunschiller (opt.)

Bereidingswijze

  1. Schil de pompoen met de dunschiller, schep de zaadjes eruit met een lepel en snijd in grove stukken.
  2. Snijd de paprika en ui in grove stukken.
  3. Bak de paprika en de ui in wat olie of roomboter.
  4. Voeg de stukken pompoen toe met halve liter water en breng aan de kook met de 2 bouillonblokjes.
  5. Laat 20-30 minuten koken tot de pompoen zacht is.
  6. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de granny smiths toe.
  7. Pureer de soep met de staafmixer
  8. Breng op smaak met peper, zout en tijm. Voeg eventueel creme fraiche of (kook)room toe.
  9. Roer de stukjes winterwortel erdoor en serveer steaming hot.

Serveersuggesties

Serveer met grof brood en zachte kaas, zoals brie of port salut.