Pompoensoep
Stevige maaltijdsoep van pompoen. De soep is hartig door de frisse granny smiths en knapperige stukjes wortel. Ideaal om te eten met grof brood op een koude winteravond.
- Voor 2 personen.
- Voor veganisten, vegetariërs en omnivoren.
- Dit is het nu-niet-meer-zo-geheime recept van Wouter Geraedts.
Boodschappen
- 1 oranje pompoen
- 1 winterwortel
- 1 rode paprika
- 2 sjalotjes
- 2 granny smiths
- 2 blokjes groentebouillon
- peper, zout, tijm
- creme fraiche (opt.)
Keukengerei
- Een grote pan met deksel + spatel
- Een keukenmes + snijplank
- Staafmixer
- Dunschiller (opt.)
Bereidingswijze
- Schil de pompoen met de dunschiller, schep de zaadjes eruit met een lepel en snijd in grove stukken.
- Snijd de paprika en ui in grove stukken.
- Bak de paprika en de ui in wat olie of roomboter.
- Voeg de stukken pompoen toe met halve liter water en breng aan de kook met de 2 bouillonblokjes.
- Laat 20-30 minuten koken tot de pompoen zacht is.
- Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de granny smiths toe.
- Pureer de soep met de staafmixer
- Breng op smaak met peper, zout en tijm. Voeg eventueel creme fraiche of (kook)room toe.
- Roer de stukjes winterwortel erdoor en serveer steaming hot.
Serveersuggesties
Serveer met grof brood en zachte kaas, zoals brie of port salut.
2 Comments