Roomijs met vanille, limoen en chilipeper
Mijn favoriete ijs van Signor Bastiano.
- Voor vegetariërs en omnivoren.
- Let op: dit recept vereist een ijsmachine
- Bron: Bas
Boodschappen
- 1 vanillepeul
- Rasp van 1 limoen
- 1 rode peper
- 4 eierdooiers
- 250 ml volle melk
- 250 ml slagroom
- 125 gram suiker
Keukengerei
- 1 klein pannetje
- rasp
- fijne zeef
- ijsmachine
Bereidingswijze
- Snijd de peper in stukjes. Snijd de vanillepeul in de lengte door en schraap de zaadjes eruit. Rasp de schil van de limoen.
- Doe de melk, room, suiker, eierdooiers, vanillezaadjes en -peul, limoenrasp, en de stukjes peper in een steelpan. Verwarm op een laag vuur tot 82 graden. Laat het mengsel niet koken.
- Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Het moet minstens 10 minuten trekken.
- Filter de vanillepeul, limoenrasp en peperstukjes uit de room/melk met een zeef.
- Stop het mengsel in je ijsmachine om er ijs van te maken. Volg hiervoor de instructies van je ijsmachine.