Mijn favoriete ijs van Signor Bastiano.

  • Voor vegetariërs en omnivoren.
  • Let op: dit recept vereist een ijsmachine
  • Bron: Bas

Boodschappen

  • 1 vanillepeul
  • Rasp van 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 4 eierdooiers
  • 250 ml volle melk
  • 250 ml slagroom
  • 125 gram suiker

Keukengerei

  • 1 klein pannetje
  • rasp
  • fijne zeef
  • ijsmachine

Bereidingswijze

  1. Snijd de peper in stukjes. Snijd de vanillepeul in de lengte door en schraap de zaadjes eruit. Rasp de schil van de limoen.
  2. Doe de melk, room, suiker, eierdooiers, vanillezaadjes en -peul, limoenrasp, en de stukjes peper in een steelpan. Verwarm op een laag vuur tot 82 graden. Laat het mengsel niet koken.
  3. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Het moet minstens 10 minuten trekken.
  4. Filter de vanillepeul, limoenrasp en peperstukjes uit de room/melk met een zeef.
  5. Stop het mengsel in je ijsmachine om er ijs van te maken. Volg hiervoor de instructies van je ijsmachine.