Hete Sichuan-saus
Deze saus is geweldig. Gooi ‘m over gekookte kip en je hebt spicy sichuan chicken, serveer ‘m bij wontons en noodles, of stop ‘m in je tonijnsalade voor een Aziatisch tintje. Tegenwoordig verkopen ze de benodigdheden gewoon bij de grotere supermarkten, dus er is geen excuus om ‘m niet te maken. Maar pas op, het zou zo maar eens je volgende verslaving kunnen zijn. Als je van licht pittig eten houdt, past dit bij bijna alles.
- Voor omnivoren, vegetariƫrs en vegans.
- Bron: dit fantastische recept voor suanla chaoshou wontons
Boodschappen
- 3 eetlepels Chinkiang rijstazijn
- 2 eetlepels soyasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel suiker
- 1 teentje knoflook
- 2 grote theelepels lao gan ma (crispy chili oil)
Keukengerei
- mok of bakje van 200 ml
- lepels
Bereidingswijze
- Snijd de knoflook fijn.
- Meng alle ingrediƫnten door elkaar.